Srbija nadigrala Amerikance za 5. mesto

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 16:20

Srbija nadigrala Amerikance za 5. mesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo u Mađarskoj na 5. poziciji.

Izabranici Dejana Savića su u poslednjoj utakmici na bazenu u Budimpešti savladali selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Na taj način trijumfalno je završen šampionat, posle kog će ostati žal zbog izgubljenog četvrtfinala od Hrvatske kada su "delfini" ostali bez borbe za medalju.

Srbija je na početku turnira već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila bolja od Amerikanaca, koji su pokazali kvalitet na ovom turniru, recimo pobedom nad domaćinom Mađarskom, ali ovog popodneva nisu bili konkurentni srpskim vaterpolistima.

Jesu samo u prvoj četvrtini kada je viđen egal i igra gol za gol, ali već početkom druge deonice je razlika počela da raste u korist Srbije.

Sa dva gola iz velike udaljenosti prevagu su napravili Sava Ranđelović i Dušan Mandić, a ubrzo je razlika otišla i na +4.

U finišu poluvremena su Amerikanci uspeli da smanje zaostatak na dva gola i da tako odu na odmor, ali već u trećoj deonici je Srbija pojačala tempo, pre svega u odbrani, te ponovo otišla na +4, odnosno, 11:7 pred poslednji kvartal.

U poslednjih osam minuta je prošlosezonski igrač Partizana Aleksander Boven sam igrao protiv Srbije, ali je na golu bio sjajan rezervni čuvar mreže Lazar Dobožanov i činio je odbrane u pravim momentima, kada se rezultat lomio, odnosno, kada su Amerikanci pomislili da mogu do rezultatskog priključka.

Na kraju je upisao 11 odbrana za samo dve četvrtine koliko je proveo u bazenu i zaslužio laureat najboljeg igrača meča.

Na kraju su epitet najefikasnijeg igrača susreta podelili Strahinja Rašović na jednoj i Aleksander Boven na drugoj strani.

Sva dešavanja sa bazena u Budimpešti pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.