Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 13:14

Saopšten spisak učesnika SP za odbojkaše

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je spisak od 24 reprezentacija koje će igrati na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu 2022. godine za odbojkaše. Turnir će biti održan od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.
Na prvenstvu će igrati 24 reprezentacija među kojima su:
- Organizator Rusija
- Svetski šampion Poljska
- Italija i Slovenija (CEV)
- >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iran i Japan (AVC)
- Tunis i Kamerun (CAVB)
- Brazil i Argentina (CSV)
- Portoriko i Kanada (NORCEKA),
- Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina (rang lista FIVB-a).

Žreb za SP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se 30. septembra u gimnastičkoj dvorani "Irina Viner - Usmanova" u Moskvi.
Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.
Na SP 2022 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.
Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeeplasirane ekipe, koje ćee formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.
Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, a utakmcie ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.