Nema medalje, ali POBEDILI SMO AMERIKANCE!

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema medalje, ali POBEDILI SMO AMERIKANCE!

Ima li lepše utehe posle poraza od Argentine?

Reprezentacija Srbije igraće za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je danas uspela da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 94:89.

Počelo je kao u najlepšim snovima!

Bogdan Bogdanović je od samog starta ušao u seriju trojki, pogodio je četiri u nizu, svoje samopouzdanje je preneo i na ostale, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tokom prve četvrtine trojke pogađali i Vasa Micić (dve), Jović, Bjelica i posle prvih deset minuta igre na semaforu je stajalo čudesnih 32:7 za reprezentaciju Srbije.

Ali, čim je stao šut za tri poena, usledili su problemi u napadu, ali pre svega i u odbrani. U prvih pet minuta druge četvrtine ''Orlovi'' su uspevali da održe ubedljivu prednost, ali onda je kao protiv Španije došlo do neverovatnog pada u igri našeg tima i Amerikanci su, predvođeni raspoloženim Midltonom, ekspresno istopili našu prednost.

Druga četvrtina je završena rezultatom 33:12, pa je na poluvremenu Srbija imala samo četiri poena prednosti - 44:40.

Bilo je tada teško proceniti šta možemo očekivati u nastavku posle ovakve dve četvrtine, ali i kod jednih i kod drugih su se smanjile oscilacije u igri, pa je Srbija uspevala da održi blagu prednost, ne dozvoljavajući Amerikancima da dođu do potpunog preokreta.

Bilo nam je neophodno da se Bogdanoviću u napadu konačno pridruži još neko, da ne zavisi sve od njegovih poena, pa je početkom treće četvrtine Nikola Jokić koliko-toliko proradio, ali i Vladimir Lučić u šutu za tri, kao i Boban Marjanović, koji je sve više dolazio do izražaja pod košem i tokom trećeg kvartala je upisao nekoliko važnih poena.

TRi poena prednosti smo ubeli u poslednju četvrtinu, ali smo je započeli serijom 7:0, za 78:68.

Amerikancima je trebalo čitava četiri minuta u poslednjoj deonici da dođu do prvih poena, i to sa linije penala, a onda Bjelica uzvraća trojkom za 81:70.

Na ulasku u poslednjih pet minuta Vasa Micić pogađa za ''plus trinaest'' - 85:72, posle sjajne rampe Bjelice u odbrani, ali odmah uzvraća Barns trojkom za 85:75.

Držali tih desetak razlike još nešto više od minut posle toga, a onda Voker lako obilazi Jokića i Amerikanci prilaze na šest poena razlike - 87:81, na 2:44 do kraja.

Bilo je jasno, ulazimo u dramatičnu završnicu.

Đorđević je zatražio tajm-aut, posle kog sledi akcija Jokić-Bogdanović za 89:81. Uspeli smo potom da se odbranimo, Jokić je uhvatio loptu pod našim košem posle promašaja rivala, a onda ponovo Bogdan za 91:81!

Sada je Gregu Popoviču ostalo da nešto pokuša tajm-autom, a onda Barns pogađa trojku za 91:84. Ne koristimo ni naredni napad, a na ulasku u posldnji minut i Voker pogađa za tri poena, pa se naša prednost ''istopila'' na samo četiri poena razlike - 91:87!

Bogdanović je potom iznudio prekršaj, ali sa linije penala pogađa samo jedno slobodno bacanje - 92:87.

Jović potom pravi faul na Herisu, na 28 sekundi do kraja, Amerikanac pogađa jedan pokušaj za 92:88.

Potrošili smo zatim još osam sekundi, usledio je prekršaj nad Jokićem koji je oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja - 94:88.

Posle još jednog američkog tajm-auta, do kraja još samo jedan poen za njih, za konačnih 94:89 i slavlje naših košarkaša moglo je da počne!

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 28 poena (trojke 7/14), Lučić je upisao 15, a Micić 10 poena.

Amerikance su, prema očekivanju, predvodili Harison Barns sa 22 i Kemba Voker sa 18 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović protiv SAD ušao u istoriju naše reprezentacije

Izvor: 011vodič.com, 12.Sep.2019

Svaka čast svima, ali Bogdan Bogdanović je ubedljivo najbolji igrač ove generacije košarkaške reprezentacije Srbije. Ni protiv Sjedinjenih Američkih Država (94:89) nije odigrao ispod nivoa i ponovo je bio najefikasniji naš igrač sa 28 poena.. Kvota u MaxBetu na pobedu Australije protiv Španije...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.