Barselona je (opet)prvak sveta

Izvor: Danas, 21.Dec.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona je (opet)prvak sveta

Beograd - Golovima Mesija i Suareza španski tim je, u finalu svetskog klupskog prvenstva, savladao argentinsku River Platu sa 3:0

Fudbaleri Barselone po treći put u istoriji osvojili su trofej Svetskog klupskog prvaka, pošto su u finalnoj utakmici savladali argentinsku River Platu sa 3:0 (1:0). Barselona je slavila golovima Lionela Mesija u 36. i Luisa Suareza u 49. i 68. minutu.

Prvi gol Barsa je postigla nakon centaršuta Danija Alvesa, posle kojeg je Nejmar glavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << spustio loptu na penal, a Mesi iz pada postigao pogodak. Suarez je posle sjajnog pasa Buskeca duplirao prednost, dok je tačku na utakmicu svojim drugim golom stavio Suarez nakon centaršuta Nejmara.

Za Barsu je ovo treći trofej ovog takmičenja, što je samo jedan u nizu rekorda koji su Katalonci postavili utakmicom u Japanu. Kataloncima je ovo peti trofej u 2015. godini, pošto su prethodno osvojili Kup Kralja, šampionat Španije, Ligu šampiona i UEFA Superkup. Ekipa Luisa Enrikea najpre je krajem maja postala prvak Evrope, peti put u svojoj istoriji, da bi nedugo zatim podigla i trofeje namenjenu prvaku Španije i osvajaču Kupa kralja. Na startu nove sezone, Barsa je nastavila u istom ritmu, pa je u vitrine Nou Kampa stigao novi pehar UEFA Superkupa. Barselona je postala klub sa najviše međunarodnih trofeja u istoriji jer je s ovim iz Japana stigla do brojke 22. Drugo mesto sa po 20 pehara dele Real Madrid, Milan i Al-Ahli, treća je Boka Juniors sa dva manje, dok Independijente ima 16.

Hirošima preokretom do bronze

Ekipa Hirošime osvojila je treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu, pobedom posle preokreta nad Gvangžu Evergrandeom – 2:1 (0:1).

Derbi Azije rešio je rezervista Daglas pogocima u 70. i 83. minutu, donevši tako Japancima najveći uspeh u istoriji, dok je jedini gol za kineskog predstavnika postigao, takođe Brazilac, Paulinjo već posle četiri minuta igre.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.