BREGAR PRED SVETSKO PRVENSTVO: Ne idemo sa belom zastavom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 19:25

BREGAR PRED SVETSKO PRVENSTVO: Ne idemo sa belom zastavom

Prvi meč protiv Poljske trećeg decembra.

Rukometašice Srbije u sredu, prvog decembra putuju u Španiju na Svetsko prvenstvo. Tim povodom, medijima se obratio selektor Uroš Bregar.

- Ovo je četvrto okupljanje od kad sam preuzeo reprezentaciju. U tom periodu smo u velikoj meri promenili reprezentaciju, podmladili sekciju. Iza nas je deset treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakvoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice - rekao je selektor Bregar.

- Još uvek ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da još uvek ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata najkasnije sutra ujutru imati jasnu sliku - dodao je on.

- Moram da pohvalim sve devojke koje su bile na okupu tokom ovih priprema, sve su bile vrlo profesionalne i radile su na visokom nivou. Znam da je bilo teško jer smo radili neke stvari koje su nove za njih, ali vrlo sam zadovoljan i moram još jednom da ih pohvalim na onome što su pružile - dodao je Bregar.

- Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj i ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju.

- Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva - zaključio je selektor Srbije.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u kojoj su još i Poljska, Kamerun i Rusija. U grupnoj fazi Srbija će prvo igrati sa Poljskom (3. decembar), zatim sledi meč sa Kamerunom (5. decemar) i na kraju duel sa Rusijom (7. decembar).

Na šampionatu sveta učestvovaće i Crna Gora, Slovenija i Hrvatska.

Crna Gora i Slovenija raspoređene su u Grupu A u kojoj su još i Francuska i Angola. Za Crnu Goru i Sloveniju šampionat će početi upravo međusobnim duelom 3. decembra.

Hrvatska je žrebom smeštena u Grupu G sa Brazilom, Japanom i Paragvajem, a prvi meč igra 2. decembra protiv Brazila.

Titulu brani reprezentacija Holandije.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Larsa Pipen, bivša supruga Skotija Pipena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.