Nova Srbija obeležila krsnu slavu

Izvor: RTS, 26.Feb.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija obeležila krsnu slavu

U stranačkim prostorijama Nova Srbija obeležila krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi lomljenjem slavskog kolača. Namera NS-a da simbolično spoji staru Srbiju, Srbiju Svetog Simeona i Svetog Save, sa današnjom modernom, savremenom državom, rekao lider NS-a Velimir Ilić.

Nova Srbija obeležila je u stranačkim prostorijama krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi lomljenjem slavskog kolača.

Predsednik stranke Velimir Ilić, čestitao je stranačkim kolegama i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građanima Srbije današnju slavu, istakavši da predstojeći parlamentarni izbori predstavljaju veliki izazov na kojima očekuje pobedu.

"Slavu smo hteli da obeležimo skromno. Izborna je kampanja, radi se. Narod je pred velikim izazovom da 16. februara izađe na izbore i da pobedi najbolji. Nadamo se da imamo najboljeg kandidata. Neka Sveti Simeon Mirotočivi pomogne i blagoslovi taj naš put ka pobedi, da izaberemo ono što srpski narod želi, ali i da svi drugi nađu svoje mesto, onoliko koliko im narod dodeli. Ne možemo više tražiti od naroda nego što je spreman u ovom momentu da nam da", rekao je Ilić.

Predsednik NS-a dodao je i da je namera te stranke da simbolično spoji staru Srbiju, Srbiju Svetog Simeona i Svetog Save, sa današnjom modernom, savremenom državom "za koju se trudimo i borimo".

"Zahvaljujemo Svetom Simeunu na svemu što je učinio za srpski narod, njemu i njegovim sinovima i svim Srbima koji su kroz istoriju gradili ovu našu lepu Srbiju, a mi se trudimo sada da je sačuvamo, da bude što bolja i jača, da ne upropastimo ono što su nam preci ostavili", rekao je Ilić.

Pored članova stranke, obeležavanju krsne slave prisustvao je predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predsednik Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske Marko Pavić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predstavnici SNS-a RS.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dečji centar obeležio slavu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 26.Feb.2014

Ustanova Dečji centar punih 65 godina brine o edukaciji dece, neguje talente i na kreativan način ispunjava njihovo slobodno vreme, istakla je direktorka Aleksandra Davinić na obeležavanju slave Svetog Simeona Mirotoćivog.. Krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog, utemeljivača srednjevekovne srpske...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.