Mladi iz Timočke krajine za raspust u SAD-u

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Feb.2013, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz Timočke krajine za raspust u SAD-u

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva Vas na javne casove povodom promocije Programa za mlade lidere Centralne Evrope u ponedeljak, 4. februara u:
 
-       10 casova u Gimnaziji „Bora Stankovic“ u Boru, Zeleni Bulevar 26  
-       13.45 casova u Negotinskoj gimnaziji, Hajduk Veljkova 3
-       17 casova u Gimnaziji „Mile Arsenijevic Bandera“, Svetog Save 39
 
O programu ce govoriti:
 
•           >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Jasmina Lazovic, koordinatorka programa u Inicijativi mladih za ljudska prava
•           Danilo Stancetic i Nina Trifunovic, proslogodisnji ucesnici programa, ucenici Sabacke gimnazije
 
Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisala je konkurs za ucesce u Programu za osam srednjoskolaca/ki i jednog starijeg ucesnika/cu iz Bora, Majdanpeka i Negotina. Oni ce jula 2013. godine provesti cetiri nedelje u SAD, gde ce sa mladima iz Slovacke, Madjarske i Slovenije uciti o nacinima resavanja problema u lokalnim zajednicama, vestinama javnog nastupa i liderstva, americkoj kulturi. Od ucesnika/ca se ocekuje da zele da poboljsaju sredinu u kojoj zive i inspirisu druge da to ucine, da su zainteresovani za medjunarodnu politiku, zele da upoznaju i razmene znanja i iskustva sa mladima iz drugih kultura.
 
Na konkurs mogu da se prijave ucenici/e drugog i treceg razreda srednjih skola, kao i mladi izmedju 25 i 40 godina. Rok za prijavu je 15. februar 2013. godine.
 
Danilo Stancetic, koji je letos boravio u Vasingtonu, Brlingtonu i Cikagu, smatra da su saznanje da mozes promeniti ambijent u kojem zivis i upoznavanje sa mladima iz razlicitih sredina najvece vrednosti Programa:  „Stekao sam vise samopouzdanja i naucio kako da prepoznam i resim problem u svom okruzenju. I ranije sam volontirao u razlicitim organizacijama i bio aktivan u skolskom parlamentu, ali me je boravak u Americi i rad sa strucnjacima za probleme mladih, ucinio jos sigurnijim pri pokretanju inicijative za rad sa mladima iz mog grada“. Danilova poruka mladima iz Timocke krajine je da ne oklevaju da se prijave za ucesce u Programu, jer bez obzira sto se aplikacioni proces cini komplikovanim, on nije nista u poredjenju sa onim sto se na kraju dobije.
 
Detaljnije informacije o Programu i formulari za prijavljivanje dostupni su na sajtu Inicijative: 
http://rs.yihr.org/rs/article/969/Apply-for-the-Youth-Leadership-Program-with-Central-Europe
 
Program finansira Biro za obrazovna i kulturna pitanja americkog Stejt departmenta. Program sprovode Medjunarodni centar "Meridian" iz SAD-a i Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa americkom ambasadom u Srbiji.
 
Kontakt:
Jasmina Lazovic, Inicijativa mladiih za ljudska prava
Imejl: jasmina@yihr.org
Telefon: 063 21 55 77


Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.