MIĆUNOVIĆ: Nepismenost ide na dušu vladara

Izvor: Danas, 02.Sep.2009, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIĆUNOVIĆ: Nepismenost ide na dušu vladara

Oko 900.000 učenika osnovnih i srednjih škola od juče je ponovo u školskim klupama. Povodom početka nove školske godine ministar prosvete Žarko Obradović otvorio je juče osnovnu školu „Sveti Sava“ u Smederevu, prvu od devet novoizgrađenih iz kredita Evropske investicione banke. Ministar je označio i početak realizacije projekta besplatnih udžbenika, napominjući da su ove godine besplatne školske knjige sačekale sve prvake na klupama i da je planirano da naredne godine budu obuhvaćeni i učenici drugog razreda osnovne škole.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela školska godina

Izvor: TV Avala, 01.Sep.2009, 18:35

Nova školska godina danas je počela za oko 900.000 đaka osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a prvi put u školske klupe će sesti oko 80.000 učenika prvog razreda.

Nastavak na TV Avala...

Umesto đaka, u klupama sedeli roditelji

Izvor: Blic, 02.Sep.2009

Šabac - Za učenike drugog razreda OŠ "Jovan Cvijić" u Zminjaku kod Šapca juče nije počela školska godina. Umesto njih u školskim klupama sedeli su roditelji koji od Školske uprave u Valjevu traže da ispune obećanje i vrati im učiteljicu Svetlanu Kojić koja je sa njima bila i u prvom razredu,...

Nastavak na Blic...

Roditelji u školskim klupama

Izvor: Glas javnosti, 02.Sep.2009

ŠABAC - Kada je zazvonilo zvono za početak nastave prvog školskog dana u OŠ „Jovan Cvijić“ u Zminjaku kod Šapcu, učenici drugog razreda nisu ušli u učionice, ali su umesto njih u školske klupe seli njihovi roditelji!..Zamenik direktora Milanka Banovac pokušala je da spreči roditelje da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.