Gasna kotlarnica u OŠ Sveti Sava u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasna kotlarnica u OŠ "Sveti Sava" u Subotici

SUBOTICA -

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Aleksandrovu u Subotici završeni su radovi na izgradnji gasne instalacije za grejanje objekta.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić sa saradnicima danas je obišao ovu školu, koju pohađa više od 600 učenika, gde mu je prezentovano da je dosadašnja zastarela i neekonomična podstanica zamenjena novim sistemom koji će omogućiti grejanje na gas.

Prema rečima direktorke ove škole Mirjane Lončarević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povećanjem ekonomičnosti ostvariće se uštede, a sredstva koja će na taj način biti ostvarena biće usmerena na unapređenje kvaliteta obrazovanja u ovoj osnovnoškolskoj ustanovi.

"Mislim da ćemo realizacijom ovog projekta napraviti veliku uštedu, tako da će se ubuduće sredstva namenjena za grejanje moći da preusmere u neko drugo osavremenjivanje objekta ili nastave", istakla je Lončarevićeva.

Kako je prilikom obilaska ove školske ustanove istakao gradonačelnik Dulić, ovom investicijom vrednom 4,5 miliona dinara, od čega je 3,5 miliona izdvojeno iz gradskog budžeta, biće povećana energetska efikasnost objekta, a samim tim i smanjeni računi za grejanje, čime će se omogućiti dalja ulaganja u ovoj školi koju pohađa više od 600 učenika iz četiri prigradske mesne zajednice.

"Na ovaj način smo obezbedili i da se zaštiti životna sredina, ali i da računi za grejanje u perspektivi budu značajano manji. Nastavićemo i dalje da ulažemo u školske objekte sa namerom da našoj deci omogućimo školovanje u skladu sa standardima kojima težimo", naglasio je Dulić.

Investicija je realizovana u saradnji lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, gde je iz gradskog budžeta izdvojeno 3,5 miliona dinara.

Osnovna škola "Sveti Sava" u Aleksandrovu osnovana je 1965. godine, a nastavu u ovoj školi pohađaju učenici iz četiri prigradska naselja. Trenutno je pohađa 605 đaka, uključujući i 42 učenika isturenog odeljenja na Bikovu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.