Završeni izbori u Grčkoj: Siriza pobedila!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni izbori u Grčkoj: Siriza pobedila!

Grčka levičarska stranka Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, osvojila je skoro 35 odsto glasova na današnjim parlamentarnim izborima, a konzervativna Nova demokratija 28,7 odsto, pokazali su prvi zvanični rezultati.

Kako precizira Rojters, Siriza je, na osnovu devet odsto prebrojanih glasačkih listića, osvojila 34,9 odsto glasova.

Zlatna zora je na trećem mestu sa 7,3 odsto, saopštilo je grčko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvim procenama, Siriza bi mogla da osvoji 130 mesta u parlamentu, ali bi morala da oformi koaliciju, ako se rezultati obistine, prenosi "Gardijan".

Ova procena ostavlja Novoj demokratiji otvorena vrata za pobedu, ali ne posle borbe, navodi Rojters.

Istaknuti neimenovani zvaničnik Sirize rekao je ranije da će Grčka u roku od tri dana dobiti novu vladu, prenela je grčka agencija ANA.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Grčkoj: Siriza opet pobedila, glavni suparnik čestitao

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2015

Grčka levičarska stranka Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, osvojila je 35,54 odsto glasova na parlamentarnim izborima, pokazali su večeras objavljeni rezultati na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova. Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da je je konzervativna Nova demokratija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Siriza ponovo pobedila, ništa od velike koalicije?

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015

Grčka levičarska stranka Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, osvojila je 35,54 odsto glasova na parlamentarnim izborima, pokazali su večeras objavljeni rezultati na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova...Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis..Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.