Zagreb se bori sa snegom

Izvor: Press, 14.Jan.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb se bori sa snegom

Kancelarija za upravljanje u hitnim situacijama u Zagrebu mobilisala je pripadnike specijalističkih jedinica civilne zaštite grada i dobrovoljne vatrogasce svih 50 društava koja deluju na području grada.
Oni će po planu čistiti sneg u dogovorenim zonama. Po gradskim kvartovima biće na čišćenju snega raspoređeni i službenici iz svih gradskih ureda koji su se dobrovoljno javili za pomoć, saopšteno je iz kancelarije.
Zimska služba cele je prošle noć i u gradu čistila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sneg s ulica, pa se drumski saobraćaj odvija normalno, uključuju i javni, osim na nekoliko brdskih linija na kojima je saobraćaj obustavljen.
Tramvaju saobraćaju s manjim kašnjenjima, ali trotoari još nisu raskrčeni, pogotovo van centra grada, zbog čega je pešačenje skoro nemoguće.
Iako zimske službe redovno čiste ulice, dok građani i preduzeća čiste trotoare ispred svojih objekata, sneg je za nekoliko časova opet napravi pokrivač koji treba čistiti.
Ivo Čović, sef Zagreb Holdinga, grupacije komunalnih i drugih preduzeća u vlasništvu grada, najavio je i mogućnost proglašenja elementarne nepogode.
S druge strane, građani Zagreba i prigradskih naselja upozorili da pojedina vozila zimske službe voze podignutih ralica kako bi uštedela na gorivu.
Autoklubu Siget na to su se požalili mnogi građani, a navodno je reč o praksi koju sprovodi nekoliko privatnih preduzetnika koji su dobili koncesije za čišćenje snega.
U gradu je na terenu svih 210 ekipa za čišćenje koje se nalaze na prioritetnim područjima u centru grada, pešačkim zonama i svim stepeništima prema kućama u brdskim delovima grada.
Zbog snega koji pada na Primorju i u severozapadnoj Hrvatskoj, u nekim mestima nije bilo nastave, kao u selu Štrigova u Međimurju i nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskom zagorju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zagreb zavejan, vlakovi u snijegu

Izvor: Mondo, 15.Jan.2013, 12:38

Tramvaji na mnogim deonicama ne voze, a 15 prigradskih i mnogi lokalni vozovi su otkazani zbog poslednje snežnog talasa...Zimska služba u Zagrebu, kao i druge nadležne službe i preduzeća, postižu tek delimičan uspeh u borbi sa snežnim padavinama koje, barem u Zagrebu, obaraju rekorde sa skoro...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.