Vrućine bi mogle dovesti do urušavanja zidova Notr Dama

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrućine bi mogle dovesti do urušavanja zidova Notr Dama

Rekordne vrućine koje su zahvatile Evropu mogle bi dovesti do potpunog urušavanja zidova katedrale Notr Dama, upozorili su stručnjaci.
Filip Vilnev, francuski arhitekta i restaurator istorijskih spomenika, rekao je da su kameni zidovi katedrale i dalje natopljeni vodom, što je posledica gašenja požara u aprilu.
Uz rekordne temperature koje se očekuju u Parizu ove nedelje bi zidovi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se prebrzo osuše, a struktura je i dalje krhka, tvrdi Vilnev.
"Ono čega se bojim jeste da zidovi, dok se budu sušili, ne počnu da gube svoju koheziju i da odjednom krenu da popuštaju", kazao je on.
Stručnjaci trenutno rade na stabilizaciji strukture katedrale pre početka radova na rekonstrukciji.
Evropske zemlje se bore s temperaturama koje su prešle 40 stepeni u sredu, a prognozira se da će u narednim danima biti još toplije, prenosi "Skaj Njuz".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Notr Damu preti NOVA KATASTROFA: Kao kula od karata?!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019

Rekordne vrućine koje su zahvatile Evropu mogle bi dovesti do potpunog urušavanja zidova katedrale Notre Dame, upozorili su stručnjaci...Foto: Tanjug/AP Photo/Rafael Yaghobzadeh, Pool..Filip Vilnev, francuski arhitekta i restaurator istorijskih spomenika, rekao je da su kameni zidovi katedrale i dalje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.