Uhapšen producent “Nevinosti muslimana”

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen producent “Nevinosti muslimana”

Policija u Los Anđelesu uhapsila producenta filma “Nevinost muslimana” Nakulu Baslija Nakulu, zbog prekršenja uslovne slobode.
Nakula Basli Nakula, američki državljanin egipatskog porekla, koji je, kako se veruje, producent antiislamskog filma “Nevinost muslimana”, uhapšen je zbog kršenja propisa uslovne slobode.
Nakula (55) uhapšen je juče, a federalni sud u Los Anđelesu je nakon toga odlučio da on treba da ostane iza rešetaka, jer je osam puta prekršio uslovnu slobodu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uključujući laganje službenika za uslovnu kaznu i korišćenje lažnih imena, javio je AP.
Nakula, koji je koristio bar još 10 lažnih imena, među kojima i Sem Bazil, 2010. godine je proglašen krivim zbog otvaranja bankovnih računa na osnovu krađe identiteta i brojeva socijalnog osiguranja, a osuđen je na 21 mesec zatvora.
Jedan od uslova za njegovo oslobađanje u junu 2011. godine bila je i zabrana pristupa Internetu i korišćenja pseudonima bez dozvole službenika za uslovnu kaznu.
Službenici su posumnjali da je Nakula prekršio uslovnu kaznu kada je na Internet postavio 14-minutni isečak spornog filma, u kome se ismeva prorok Muhamed, a zatim su otvorili istragu o njegovom slučaju, nakon čega je usledilo hapšenje, navodi se na vebsajtu ruske televizije Raša tudej.
Saslušanje u sudu bilo je zatvoreno i za medije i za javnost, a Nakula će ostati u zatvoru do sledećeg zasedanja suda.
Film “Nevinost muslimana” izazvao je nasilne antiameričke proteste u mnogim muslimanskim zemljama.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Uhapšen producent filma “Muslimanska nevinost”

Izvor: SandzakInfo.net, 28.Sep.2012

Uhapšen je producent filma “Muslimanska nevinost” koji je uznemirio čitav islamski svijet, Nakoula Basseley (55).. Savezni sudija u SAD-u Suzanne Segal donijela je odluku o zadržavanju uhapšenog 55-godišnjeg Nakoulija u pritvoru, jer je i ranije osuđivan zbog povrede časti i kršenja...

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.