U Somaliji ubijen jedan od vodećih operativaca Al Kaide

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somaliji ubijen jedan od vodećih operativaca Al Kaide

MOGADIŠ - Jedan od vodećih operativaca Al Kaide, Fazul Abdula Mohamed, ubijen je u glavnom gradu Somalije Mogadišu, saopštila je danas somalijska policija.

"Imamo potvrdu da ga je protekle sedmice ubila naša policija na jednom kontrolnom punktu", rekao je visoki zvaničnik Nacionalne bezbednosti Halima Aden agenciji Rojters.

"Fazul Abdula Mohamed imao je kod sebe lažni južnoafrički pasoš i druga dokumenta. Nakon detaljne istrage, potvrđeno je da se radi o njemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle čega je sahranjen", kazao je Aden.

Fazul Abdula (38) tražen je zbog toga što je organizovao eksplozije u ambasadama SAD u Keniji i Tanzaniji i druge bombaške napade.

Povezane vesti: Somalijski islamisti najavili osvetu za smrt Bin Ladena Ruske snage ubile vođu Al Kaida u Čečeniji Liban: Ubijen vođa frakcije Al Kaide

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen jedan od glavnih operativaca Al Kaide

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2011

Jedan od vodećih operativaca Al Kaide, Fazul Abdula Mohamed, ubijen je u glavnom gradu Somalije Mogadišu, saopštila je danas somalijska policija.

Nastavak na Radio 021...

Ubijen afrički lider Al Kaide

Izvor: RTS, 11.Jun.2011

Vođa Al Kaide Fazul Abdulah Muhamed u istočnoj Africi ubijen je u pucnjavi sa policijskim snagama u Mogadišu, najvećem gradu Somalije. Pravedan kraj za teroristu koji je doneo mnogo smrti i patnje, istakla državna sekretarka SAD Hilari Klinton...Državna sekretarka SAD Hilari Klinton potvrdila je...

Nastavak na RTS...

Lider Al Kaide u istočnoj Africi ubijen u Somaliji

Izvor: Studio B, 11.Jun.2011

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton potvrdila je da je ubijen šef Al Kaide u istočnoj Africi Fazul Abdula Muhamad, organizatog napada na američku ambasadu u Najrobiju i Dar es-Salamu...Fazul Abdulah Muhamad je poginuo u noći između utorka i srede u Mogadišu u razmeni vatre s policijom na jednom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.