U padu helikoptera u Avganistanu poginulo troje

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu helikoptera u Avganistanu poginulo troje

Jedan strani pilot i dva avganistanska vojnika poginula su kada se srušio helikopter unutar vojne baze, rekao je jedan vojni zvaničnik.

Portparol vojske Hanif Rezai rekao je danas da je još troje ljudi povredjeno uključujući još jednog stranog pilota, u helikopteru MI-14 koji je NATO iznajmio, a koji se srušio neposredno posle poletanja iz baze kod severnog avganistanskog grada Mazar-i-Šarifa.

Portparol je rekao da je udes izazvan zbog tehničkog problema i da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se helikopter zapalio kada je udario o zemlju. Rekao je da nije bilo neprijateljske vatre.

Sedam pripadnika bezbednosnih snaga koji su bili u letelici, spaseni su.

Za sada se ne zna nacionalnost dvojice stranih pilota.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.