U nesreći u Buenos Ajresu 49 poginulih!

Izvor: NaDlanu.com, 22.Feb.2012, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesreći u Buenos Ajresu 49 poginulih!

Četrdeset devet ljudi, među kojima i jedno dete, poginulo je, a nekoliko stotina je povređeno u Buenos Ajresu kada je voz prigradske železnice udario u graničnik na kraju platforme u železničkoj stanici.

Agencije su u prethodnom bilansu objavile da je u nesreći povređeno najmanje 340 ljudi.Ministar saobraćaja Huan Pablo Skavi rekao je novinarima da je voz išao oko 20 kilometara na sat kada je udario u kraj platforme, čime je uništen prednji deo lokomotive i smrskani najbliži vagoni iza nje. Jedan vagon je prodro skoro šest metara u drugi, rekao je.Spaseni putnici govorili su o tome da su prozori eksplodirali i da su se gornji delovi vagona odvajali od podnog dela.Policijski izvori navode da je voz, u kome je bilo oko 2.000 putnika, ostao bez kočnice kada je udario u kraj platforme, međutim zvaničnici navode da je uzrok nesreće još nepoznat.To je najgora železnička nesreća u Argentini od 1970. godine, kada je u sudaru dva voza poginulo 200 ljudi.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.