U Tunisu proglašeno vanredno stanje

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tunisu proglašeno vanredno stanje

Predsednik Tunisa Beži Čaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje, nakon prošlonedeljnog napada islamskih militanata na turiste na plaži u letovalištu Sus, kada je ubijeno 38 stranih turista, uglavnom Britanaca. Početkom nedelje u Tunisu je bilo oko 400 turista iz Srbije.
Pozivajući se na saopštenje iz kancelarije predsednika, agencija TAP, navodi da vanredno stanje privremeno daje vladi više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlašćenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja, navodi Rojters.

Tunis je je popularna turistička destinacija i među turistima iz Srbije. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić rekao je u ponedeljak da u Tunisu boravi 394 turista iz Srbije. Tada je naveo da se očekuje povratak oko 160 putnika ali i odlazak novih koji nisu želeli da otkažu putovanje ili zamene aranžman za neku drugu destinaciju.  
U Tunisu je vanredno stanje poslednji put bilo na snazi 2011. godine, tokom pobune protiv autokratskog vladara Zine El-Abidine Ben Alija.
Tuniske vlasti su već pojačale bezbednost nakon napada u Susu izvedenog 26. juna, pa su u hotele i plaže obezbeđivali naoružani policajci.
Za napad u Susu je odgovornost preuzela Islamska država.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Tunisu

Izvor: Akter, 04.Jul.2015

Predsednik Tunisa Beži Kaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje u zemlji, osam dana posle napada u kojem je ubijeno 38 turista na plaži jednog hotela.."Predsednik je proglasio vanredno stanje u Tunisu i kasnije će se obratiti naciji", saopštila je Esebsijeva pres služba...Vanredno stanje u...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.