U Tunisu proglašeno vanredno stanje

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tunisu proglašeno vanredno stanje

TUNIS - Predsednik Tunisa Beži Čaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje, nakon napada islamskih militanata na turiste na plaži u letovalištu Sus, kada je ubijeno 38 stranih turista, uglavnom Britanaca, objavila je tuniska agencija TAP. Pozivajući se na saopštenje iz kancelarije predsednika, agencija navodi da je vanredno stanje privremeno daje vladi više fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlašćenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja, navodi Rojters. U Tunisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je vanredno stanje poslednji put bilo na snazi 2011. godine, tokom pobune protiv autokratskog vladara Zine El-Abidine Ben Alija. Tuniske vlasti su već pojačale bezbednost nakon napada u Susu izvedenog 26. juna, pa su u hotele i plaže obezbeđivali naoružani policajci. Za napad u Susu je odgovornost preuzela Islamska država.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUNIS UVEO VANREDNO STANJE Sta ce biti sa srpskim turistima

Izvor: medio.rs, 04.Jul.2015

Vanredno stanje je privremeno i daje vladi više fleksibilnosti, a vojsci i policiji više ovlašćenja, dok istovremeno ograničava pravo na javna okupljanja..Predsednik Tunisa Beži Čaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje, nakon napada islamskih militanata na turiste na plaži u letovalištu...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.