U Francuskoj sprečeno 12 terorističkih zavera

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj sprečeno 12 terorističkih zavera

U Francuskoj je od početka godine sprečeno 12 terorističkih zavera, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom, upozoravajući da pretnja ostaje "snažna".

Među slučajevima koji nisu objavljeni je i planirani napad, sprečen u maju, na jednu školu za pilote u gradu Salon de Provans, dodao je ministar ne precizirajući detalje, prenosi AFP.

- Još jedna zavera koja je osujećena u januaru je bio napad na kasarnu, policijsku stanicu ili supermarket sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzimanjem talaca - naveo je Kolom.

- Pretnja ostaje snažna. Mi se sada krećemo od spoljne ka internoj pretnji i moramo se adaptirati na evoluciju ovakve pretnje - kazao je on pred parlamentarnim komitetom koji je razmatrao vladine predloge novih antiterorističkih zakona.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PRETNJA I DALJE OSTAJE SNAŽNA: U Francuskoj sprečeno 12 terorističkih zavera

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2017

Strah i dalje traje..U Francuskoj je od početka godine sprečeno 12 terorističkih zavera, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom, upozoravajući da pretnja ostaje "snažna"...Među slučajevima koji nisu objavljeni je i planirani napad, sprečen u maju, na jednu školu za pilote...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.