Turska: Dogovoren prekid vatre u Siriji

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Dogovoren prekid vatre u Siriji

Ankara -- Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je u petak da je s Rusijom postignut dogovor o prekidu vatre u regionu Idlib na severozapadu Sirije.

Dogovor će stupiti na snagu 12. januara, minut posle ponoći.

Stotine hiljada civila pobeglo je od nasilja poslednjih nedelja iz pokrajine Idlib prema turskoj granici, posle ponovnog bombardovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ruskih i snaga sirijske vlade, prenosi Rojters.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da će napadi vazduhom i kopnom biti zaustavljeni kao rezultat prekida vatre koji za cilj ima da se spreče novi talasi migranata i nove žrtve.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Postignut dogovor Turske i Rusije o prekidu vatre u Idlibu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2020

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je 10. januara da je postignuta saglasnost sa Rusijom da će prekid vatre biti sproveden u regionu Idlib na sjeverozapadu Sirije minut poslije ponoći 12. januara. U proteklih nekoliko sedmica, više hiljada civila pobjeglo je od nasilja iz provincije Idlib ka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.