Trudo: Naredio sam obaranje neidentifikovanog objekta iznad Kanade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2023, 04:05

Trudo: Naredio sam obaranje neidentifikovanog objekta iznad Kanade

Zajednička vazdušna komanda SAD i Kanade (NORAD) oborila je neidentifikovan objekat u kanadskom vazdušnom prostoru, izjavio je večeras premijer Kanade Džastin Trudo.

"Naredio sam obaranje neidentifikovanog objekta koji je narušio kanadski vazdušni prostor. NORAD je oborio objekat iznad pokrajine Jukon. Kanadski i američki avioni su poleteli, a američki F22 je uspešno pogodio metu", naveo je Trudo na Tviteru.

Kako je preneo kanadski javni servis (CBC), Trudo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da je razgovarao danas sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

"Kanadske snage će sada prikupiti i analizirati olupinu oborenog objekta", poručio je Trudo.

NORAD je ranije u toku dana potvrdio da je identifikovao objekat u vazduhu iznad severne Kanade, ali nije dao više detalja.

Prošle nedelje američko ratno vazduhoplovstvo oborilo je kineski balon iznad svoje teritorije za koji je Vašington tvrdio da je iziviđački, dok je Peking negirao navode i isticao da je u pitanju meteorološki balon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.