Trideset godina od masakra u Sabri i Šatili

Izvor: NaDlanu.com, 17.Sep.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset godina od masakra u Sabri i Šatili

BEJRUT, 17. septembra 2012. (Beta) - Palestinci i Libanci obeležavaju 30 godina masakra u palestinskim izbegličkim kampovima Sabra i Šatila na periferiji Bejruta, a odgovorni za taj masakr do danas nisu kažnjeni.

BEJRUT, 17. septembra 2012. (Beta) - Palestinci i Libanci obeležavaju 30 godina masakra u palestinskim izbegličkim kampovima Sabra i Šatila na periferiji Bejruta, a odgovorni za taj masakr do danas nisu kažnjeni.Proizraelska libanska milicija je 16. septembra 1982. upala >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u izbegličke kampove Sabra i Šatila da bi osvetili ubistvo predsednika Libana Bešira Džemaila.Milicija je tokom tri dana izvršila masakr nad palestinskim i libanskim izbeglicama, a izraelska vojska nije intervenisala, iako je bila rasporedjena oko kampova. Svet su 19. septembra zapanjile slike iskasapljenih i raskomadanih tela, a medju žrtvama bilo je i novorodjenčadi.Prema procenama, u masakru je ubijeno izmedju 800 i 2.000 civila, od kojih je stotinak bilo poreklom iz Libana. U oba izbeglička kampa nalazilo se gotovo 8.000 izbeglica.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Demoni prošlosti

Izvor: Politika, 18.Sep.2012, 12:28

Tri decenije masakra Palestinaca u bejrutskim logorima Sabra i Šatila ..Septembar 2012. označava 30. godišnjicu najmorbidnijeg trenutka šest decenija dugog arapsko-izraelskog konflikta – masakra Palestinaca u izbegličkim logorima Sabra i Šatila u Bejrutu...Počinioci ovog monstruoznog trodnevnog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.