Tramp izabrao novog savetnika za bezbednost! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp izabrao novog savetnika za bezbednost! (FOTO)

Predsednik SAD-a Donald Tramp izabrao je generala H. R. MekMastera za novog državnog savetnika za bezbednost.

Tramp je takođe izabrao generala Kita Keloga za šefa osoblja Nacionalnog saveta za bezbednost.

Prethodno je Kelog bio v.d. šefa osoblja ovog saveta.

Tramp je saopštio na na konferenciji za novinare u Floridi da je MekMaster "izuzetno talentovan čovek sa izuzetnim iskustvom".

Trump Names H.R. McMaster as New National Security >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Adviser https://t.co/9Pn15jfGzB

Iz Bele kuće je saopšteno da je Tramp uzeo u razmatranje nekoliko kandidata za ovu funkciju, nakon što je general Majkl Flin otpušten prošlog utorka zbog skandala koji se tiče telefonskog razgovora sa ruskim abmasadorom.

Među kandidatima su bili, pored Keloga, bivši ambasador SAD-a pri Ujedinjenim nacijama Džon Bolton, kao i upravnik Vest Point-a general-pukovnik Robert Kaslen.

General MekMaster trenutno radi u vojsci SAD-a. Učestvovao je u ratu u Persijskom zalivu, kao i u ratu u Iranu i Avganistanu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.