Tramp: Evropa je gora nego Kina, mrze nas

Izvor: Mondo, 26.Jun.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Evropa je gora nego Kina, mrze nas

Uoči samita G20 u Japanu, predsednik SAD, Donald Tramp, izjavio je da "Evropa tretira Ameriku gore nego Kina" i da evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margaret Vestager "mrzi Ameriku više nego bilo ko koga sam sreo".

Foto: Tanjug/AP/Toby Melville/Pool

 Tramp je za televiziju Foks rekao da "evropske države žele da iskoriste Ameriku i da imaju gore trgovinske barijere nego Kina", preneo je ugledni briselski sajt Politiko.

Najavivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoj susret sa Si Đinpingom u nedelju, Tramp je nagovestio da je više raspoložen da se približi Pekingu, nego Briselu.

Američki predsednik je za predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera rekao da je "fantastičan džentlemen i biznismen i veoma tvrd", ali nije imao lepih reči za Vestager, jednu of ključnih članica Junkerovog tima.

Putin i Tramp u petak, na marginama G20 u Osaki

Postoji žena u Evropi, ne želim da joj spomenem ime, koja mrzi Ameriku više nego bilo koja osoba sa kojom sam se ikada sreo. Šta ona radi - tuži sve naše kompanije, kazao je Tramp.

On je dodao da je Evropa međusobnu trgovinu sa SAD učinila gotovo nemogućom.

Tramp stavio i kineske superkompjutere na CRNU LISTU

Evropa nas tretira gore nego Kina, što je veoma nefer, ocenio je Tramp.

On nije propustio priliku da spomene svoju omiljenu temu učešća evropskih zemlaja u finansiranju NATO.

Ljudi ne znaju da mi plaćamo gotovo 100 odsto troškova NATO i da Nemačka ne plaća ono što bi trebalo da plaća. Samo sedam država plaća koliko treba, rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Japan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Evropa tretira Ameriku gore nego Kina

Izvor: Danas, 26.Jun.2019

Uoči samita G20 u Japanu, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da "Evropa tretira Ameriku gore nego Kina" i da evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margaret Vestager "mrzi Ameriku više nego bilo koja druga osoba sa kojom se ikada sreo". Članak Tramp: Evropa tretira...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.