TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI Islamisti rešetali turiste dok su razgledali tvrđavu, ima žrtava

Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI Islamisti rešetali turiste dok su razgledali tvrđavu, ima žrtava

U pucnjavi u turističkom mestu u ruskoj republici Dagestan na Kavkazu gde je u toku oružana pobuna islamista, jedna osoba je poginula i 11 je ranjeno, saopštile su danas lokalne vlasti.

RUSSIA: 1 dead, 11 injured after shooting at Naryn-Kala citadel in Derbent, #Dagestan Republic - @ain92ru pic.twitter.com/Glc0o4TJ4i

Napad se dogodio u trenutku kada je dvadesetak turista bila na terasi tvrđave Naryn-Kala, a policija je naknadno na mestu zločina pronašla 67 čahura >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od metaka različitog kalibra. Prema istražiteljima, napadači su pucali iz obližnje šume.

"U pucnjavi u blizini tvrdjave u Derbentu, poginula je jedna osoba a 11 je ranjeno", izjavila je Frans presu lokalna zvaničnica Tatjana Abdulajeva i dodala da je pet osoba u teškom stanju.

Lokalne vlasti su navele da je pucnjava izbila tokom noći kod zidina tvrđave koja je od 2003. godine uvrštena u svetsku baštinu Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

Predsednik Dagestana Ramazan Abdulatipov izjavio je da bi napadači mogli da budu "lokalni banditi ili ekstremisti koji traže osvetu".

Dagestan je postao središte pobune islamista koja se proširila Kavkazom posle dva rata u susednoj Čečeniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.