Stranka Džona Kija pobedila na izborima

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Džona Kija pobedila na izborima

VELINGTON, 26. novembra 2011. (Beta) - Stranka desnog centra premijera Džona Kija dobila je većinu glasova na parlamentarnim izborima na Novom Zelandu koji se održavaju u subotu, pa će Ki dobiti novi mandat za formiranje vlade, javile su svetske agencije.

VELINGTON, 26. novembra 2011. (Beta) - Stranka desnog centra premijera Džona Kija dobila je većinu glasova na parlamentarnim izborima na Novom Zelandu koji se održavaju u subotu, pa će Ki dobiti novi mandat za formiranje vlade, javile su svetske agencije.Prema prvim podacima, Kijeva Nacionalna partija imaće 60 mesta u parlamentu i podršku manjih partija, što će premijeru omogućiti da dobije 61 poslaničko mesto neophodno za formiranje vlade. Novozelandski parlament ima 121 poslaničko mesto.Kijev rival Fil Gof, lider Laburističke partije, priznao je poraz svoje stranke."Pozvao sam Džona Kija kako bih mu čestitao na tri naredne godine, pošto smo svi mi Novozelandjani i želimo dobro svojoj zemlji", kazao je Gof.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Novi zeland: Nacionalna stranka pobijedila na opštim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2011

Vladajuća Nacionalna stranka na Novom Zelandu pobijedila je na opštim izborima, a premijer Džon Ki osvojio je još jedan trogodišnji mandat. "Još tri godine Nacionalna stranka imaće vlast na Novom Zelandu", rekao je premijer Ki pred svojim pristalicama u Ouklendu. Premijerova stranka osvojila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.