Srušio se ukrajinski avion tokom NATO vežbe

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se ukrajinski avion tokom NATO vežbe

 

U padu ukrajinskog lovca Su-27 u oblasti Vinickaja poginula su dva pilota, saopštila je pres služba Generalštaba Ukrajine na Fejsbuku

Avion  se srušio oko 17:00 časova u području sela Uljanov, između naselja Berdičev i Hmilnik. U toku su aktivnosti traženja i spasavanja, navodi se u izveštaju.


 

Poginula su dva pilota, uključujući i pripadnika američke vojske.

Od 8. do 19. oktobra u Vinici, kao i u regiji Hmelnitski, održavaju su vazduhoplovne vežbe "Čisto nebo - 2018" NATo zemalja. Uz Ukrajinu učestvuju zemlje članice NATO: Belgija, Danska, Velika Britanija, Holandija, Estonija, Rumunija, Poljska i Sjedinjene Države.

Ranije je predsednik Ukrajine Porošenko tokom ove vežbe saopštio da će Rusija "skupo platiti ako napadne vazduhoplovnim snagama"


 Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina priznala: U padu Su-27 poginuo američki pilot

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2018, 11:30

Drugi pilot koji je poginuo za vreme pada lovca Su-27UB u Vinickoj oblasti Ukrajine tokom međunarodnih vojnih vežbi "Vedro nebo 2018" vojnik je Vazdušnih snaga SAD, saopštila je komanda Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine na Fejsbuku...Saopšteno je i da je poginuo ukrajinski pukovnik Ivan Petrenko,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.