Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sponzor Belih šlemova pronađen mrtav

Direktor najvažnije organizacije koja je pružala podršku sirijskoj opozicionoj grupi "beli šlemovi" danas je pronađen mrtav u Istanbulu, rekli su njegovi saradnici.

Uzrok smrti Britanca Džejmsa Le Mežrera još nije poznat a njegovi saradnici su odbili da govore o tome.

Prema informacijama u medijima, Le Mežrer je imao prelome na obe noge i na glavi kada je jutros pronađen u prizemlju zgrade u kojoj je imao stan.

Taj bivši oficir britanske vojske je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vodio neprofitnu organizaciju Mejdej reskju (Mayday Rescue) koja je usmeravala donacije "belim šlemovima" i imala kancelarije u Istanbulu i u Holandiji.

Predsednik SAD Donald Tramp je 22. oktobra odobrio 4,5 miliona dolara pomoći za "bele šlemove".

"Beli šlemovi" su grupa za brze intervencije na bombardovanim lokacijama u Siriji gde izvlače preživele ali ih sirijska vlada i Rusija optužuju da podržavaju pobunjenike u područjima gde deluju.

Film o "belim šlemovima" je 2017. dobio Oskara za najbolji kratkometražni dokumentarni film.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sponzor Belih šlemova pronađen mrtav u Istanbulu

Izvor: Danas, 11.Nov.2019

Direktor najvažnije organizacije koja je pružala podršku sirijskoj opozicionoj grupi "beli šlemovi" danas je pronađen mrtav u Istanbulu, rekli su njegovi saradnici. Članak Sponzor Belih šlemova pronađen mrtav u Istanbulu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.