Šok u Londonu: Tereza Mej hoće vanredne izbore

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok u Londonu: Tereza Mej hoće vanredne izbore

Britanska premijerka Tereza Mej je u iznenadnom saopštenju navela da će raspisati parlamentarne izbore za 8. jun.

Izbori će biti raspisani ukoliko njen zahtev budu podržale dve trećine poslanika britanskog parlamenta

Tereza Mej je rekla da je u Vestminsteru potrebno jedinstvo, a ne podele.

Premijerka je navela da politički protivnici greše ako misle da će Britanija promeniti kurs kada je reč o Bregzitu, prenosi Rojters.

Prevremeni izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, prema njenim rečima, jedini način da se garantuje stabilnost za predstojeće godine.

Ona je nedavno izjavila da Britaniji nisu neophodni vanredni parlamentarni izbori, jer, kako je rekla, zemlji treba stabilnost. Redovni parlamentarni izbori bi bili zakazani za 2020. godinu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) ŠOK ODLUKA TEREZE MEJ: Vanredni parlamentarni izbori 8. juna

Izvor: Kurir, 18.Apr.2017

...Mej je rekla da je u Vestminsteru potrebno jedinstvo, a ne podele..Premijerka je navela da politički protivnici greše ako misle da će Britanija promeniti kurs kada je reč o Bregzitu..Prevremeni izbori su, prema njenim rečima, jedini način da se garantuje stabilnost za predstojeće godine..Prema...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.