Slovenija: Pronađeno još četiri tela

Izvor: Blic, 06.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Pronađeno još četiri tela

Slovenački policajci uspeli su da pronađu tela četiri od pet nestalih osoba u tragediji do koje je došlo u četvrtak popodne na gradilištu hidroelektrane Blanca, čime je broj nastradalih porastao na 12, dok se za još jednom osobom traga.



Šef ronilačke spasilačke službe Anton Travner izjavio je danas da je jedno telo pronađeno u subotu uveče u blizini hidroelektrane "Blanca", gde se nesreća i dogodila, a ronioci su jutros pronašli još dva tela na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 200 metara nizvodno od mesta nesreće, dok je telo treće žrtve uočeno iz helikoptera u blizini sela Brestanica. Policija je potvrdila da je utvrđen identitet osobe čije je telo otkriveno u subotu veče, ali da javnost o tome neće biti obaveštena, prenela je slovenačka nacionalna novinska agencija STA.

Zvanično je potvrđeno da je u nesreći, koja se dogodila tokom spusta četiri kajaka rekom Savom kod Krška u četvrtak veče, 12 ljudi poginulo, jedna osoba je nestala, dok je samo jedna žena preživela. Nesreća se dogodila kad su dva kajaka, sa 14 putnika, nastavila spust ka brani hidroecentrale u izgradnji, uprkos upozorenju da to ne čine jer je voda kod brane puna virova. Slovenački mediji su preneli da su među poginulima gradonačelnik Sevnice Kristijan Janc, takođe i poslanik slovenačke Narodne stranke u parlamentu u Ljubljani, i predsednici još tri opštine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRONAĐENA JOŠ JEDNA ŽRTVA

Izvor: Kurir, 06.Jul.2008

LJUBLJANA, 06. jul 2008. (FoNet) - Slovenački policajci uspeli su da pronađu jednu od još pet nestalih osoba u tragediji do koje je došlo u četvrtak popodne na gradilištu hidroelektrane Blanca. Spasioci su, kako javlja B92, u izuzetno slaboj vidljivosti i teškim uslovima u subotu uspeli da pronađu...

Nastavak na Kurir...

Pronađena još jedna žrtva

Izvor: RTV Pink, 06.Jul.2008

Slovenački policajci pronašli jednu od još pet nestalih osoba. . . Slovenački policajci uspeli su da pronađu jednu od još pet nestalih osoba u tragediji do koje je došlo u četvrtak popodne na gradilištu hidroelektrane Blanca. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.