Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela još tri utopljenika u Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenačke spasilačke službe su pronašle jutros tela još tri osobe koje su nestale kada su se u četvrtak prevrnula dva kajaka kod hidroelektrane u Sevnici, na reci Savi, čime je broj nastradalih porastao na 12, dok se za još jednom osobom traga.

Šef ronilačke spasilačke službe Anton Travner izjavio je danas da je jedno telo pronađeno u subotu uveče u blizini hidroelektrane "Blanca", gde se nesreća i dogodila. Ronioci su jutros pronašli još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva tela na oko 200 metara nizvodno od mesta nesreće, dok je telo treće žrtve uočeno iz helikoptera u blizini sela Brestanica.

Policija je potvrdila da je utvrđen identitet osobe čije je telo otkriveno u subotu veče, ali da javnost o tome neće biti obaveštena, prenela je slovenačka nacionalna novinska agencija STA.

Zvanično je potvrđeno da je u nesreći, koja se dogodila tokom spusta četiri kajaka rekom Savom kod Krška u četvrtak veče, 12 ljudi poginulo, jedna osoba je nestala, dok je samo jedna žena preživela.

Nesreća se dogodila kad su dva kajaka, sa 14 putnika, nastavila spust ka brani hidroecentrale u izgradnji, uprkos upozorenju da to ne čine jer je voda kod brane puna virova.

Slovenački mediji su preneli da su među poginulima gradonačelnik Sevnice Kristijan Janc, takođe i poslanik slovenačke Narodne stranke u parlamentu u Ljubljani, i predsednici još tri opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.