Skup posvećen Franku: Upale toples devojke FOTO, VIDEO

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup posvećen Franku: Upale toples devojke FOTO, VIDEO

Španska policija intervenisala je danas u Madridu kako bi sprečila incidente na obeležavanju godišnjice smrti diktatora Fransiska Franka pošto je grupa feministkinja prekinula taj skup.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Policajci su brzo reagovali kako bi gnevnu masu od oko 200 Frankovih poštovalaca razdvojili od tri članice grupe Femen koje su uletele na skup u toplesu s natpisom "Legalni fašizam, nacionalna sramota" ispisanim na telu.

Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << s razlogom: Dojkama na Vatikan (VIDEO)

Desničarski skup održava se svake godne u nedelju, najbližu 20. novembru, datumu Frankove smrti 1975. godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

General Franko je predvodio vojni udar kojim je 1936. započeo Španski građanski rat, a vladao je tom zemljom 36 godina, od kraja rata 1939. godine do smrti.

Španska socijalistička vlada namerava da ekshumira Frankove posmrtne ostatke iz mauzoleja blizu Madrida, a ta odluka izazvala je gnev ovih Španaca.



Izvor: youtube/

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Madrid: Golim grudima protiv fašizma (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2018

Španska policija danas je intervenisala kako ne bi došlo do nemira na skupu pristalica fašističkog diktatora Fransiska Franka povodom godišnjice njegove smrti, pošto su taj događaj prekinule feministkinje...Policajci na konjima i drugi pripadnici službi bezbednosti brzo su razdvojili oko 200...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.