Skup podrške Atifu Dudakoviću u Sarajevu

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup podrške Atifu Dudakoviću u Sarajevu

Oko stotinu bivših pripadnika Armije BiH okupilo se na Baščaršiji u Sarajevu u znak podrške Atifu Dudakoviću, koga Tužilaštvo BiH tereti za zločine nad Srbima tokom operacije "Sana" u jesen 1995. godine, ali i nad Bošnjacima koji su bili lojalni Fikretu Abdiću, vođi nekadašnje AP "Zapadna Krajina".

 Okupljeni tvrde da Dudaković nije zločinac, već heroj, naglašavajući da je Armija BiH odbranila teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Skupu je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, koji je rekao da Armija BiH "nije bila zločinačka, već vojska koja je branila BiH od agresora".

"Posle naše časne bitke dočekali smo da moramo braniti čast naših generala", naveo je on.

Skup je trajao oko pola sata i protekao je bez incidenata.

Atif Dudaković i 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH pre sedam dana su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH, ali je sud kasnije odlučio da, uz mere zabrane, oni budu pušteni na slobodu.

Skupovi podrške Dudakoviću ranije su održani u Bihaću, Tuzli i Mostaru.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.