Tužilaštvo podnelo žalbu zbog puštanja Dudakovića

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo podnelo žalbu zbog puštanja Dudakovića

Zbog odbijanja predloga za određivanje pritvora bivšem ratnom komandantu Petog korpusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću i dvanaestorici ostalih osumnjičenih za zločine nad srpskim stanovništvom počinjene na području Bosne, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podnelo je žalbu Sudu BiH, prenosi "Fena".

Sva trinaestorica su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH u petak, 27. aprila.

Sud BiH je 29. aprila odbio predlog Tužilaštva BiH da osumnjičenima odredi jednomesečni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pritvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli uticati na svedoke, te im je izrekao mere zabrane.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Dudakovića i dvanaestoricu za zločine protiv čovečnosti počinjene na području Bosne, a Dudaković se sumnjiči i za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom na području tadašnje tzv. Autonomne Pokrajine Zapadne Bosne.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Žalba zbog puštanja Dudakovića

Izvor: Danas, 03.Maj.2018

Tužilaštvo BiH podnelo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine zbog odbijanja predloga za određivanje pritvora bivšem komandantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i dvanaestorici ostalih osumnjičenih za zločine nad srpskim stanovništvom počinjenih na području Krajine, prenela je RTRS. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.