Škotski sud odbacio blokadu suspenzije parlamenta

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotski sud odbacio blokadu suspenzije parlamenta

Škotski sud odbio je zahtev da privremeno blokira nalog premijera Borisa Džonosona za suspenziju britanskog parlamenta.
Iako je odbio da blokira suspenziju, škotski sud je saopštio da će naredne nedelje održati saslušanje na kojem će biti izneti svi argumenti, izjavila je Džoana Čeri, poslanica koja je podnela zahtev.
Džoana Čeri je dodala da odluka suda nije doneta po osnovanosti slučaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ukazala da je sud pokazao spremnost da sasluša sve argumente, prenosi Rojters.
Britanska vlada pozdravila je odluku škotskog suda da ne odobri privremenu obustavu Džonsonove odluke o suspenziji parlamenta.
"Nije bilo razloga da se traži privremena blokada, s obzirom na to da će saslušanje biti održano sledeće nedelje", navela je portparolka vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škotski sud odbacio blokadu Džonsonovog naloga

Izvor: B92, 30.Avg.2019

London -- Škotski sud odbio je u petak zahtev da privremeno blokira nalog premijera Borisa Džonosona za suspenziju britanskog parlamenta...Sud je saopštio da će naredne nedelje održati saslušanje na kojem će biti izneti svi argumenti, izjavila je Džoana Čeri, poslanica koja je podnela zahtev...Čeri...

Nastavak na B92...

DŽONSON USPEO: Škotski sud odbio da blokira nalog za suspenziju parlamenta, a evo ŠTA ĆE BITI NA DALJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019

Džoana Čeri je ukazala da je sud pokazao spremnost da sasluša sve argumente...Škotski sud odbio je dans zahtev da privremeno blokira nalog premijera Borisa Džonosona za suspenziju britanskog parlamenta, ali je saopštio da će naredne nedelje održati saslušanje na kojem će biti izneti svi argumenti,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.