Izvor: B92, 03.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija pristala na povlačenje

Damask -- Sirija će povući sve svoje snage i obaveštajne agente iz Libana do 30. aprila, rekao je danas izaslanik UN Terje Red-Larsen.

Red-Larsen je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom sirijske diplomatije Farukom al-Šarom, nakon razgovora sa predsednikom Sirije Bašarom al-Asadom. Izaslanik Ujedinjenih nacija je rekao da su sirijske vlasti prihvatile da u region bude upućen tim UN koji bi proverio da li su sirijske snage potpuno povučene iz Libana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da je za to još potreban pristanak Libana, navodeći da će o slanju tima UN razgovarati sa libanskim vlastima.

Sirija je u martu počela da povlači svoje snage iz Libana u skladu sa rezoluciju Saveta bezbednosti UN, koja je usvojena u septembru prošle godine, ali i zbog pritiska međunarodne i libanske javnosti nakon ubistva nekadašnjeg libanskog premijera, za šta je bila optužena Sirija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.