Sidnej, devojka poreklom iz BiH uvozila drogu u bocama čilija

Izvor: RTS, 08.Dec.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej, devojka poreklom iz BiH uvozila drogu u bocama čilija

Devojka iz Sidneja, poreklom iz Bosne i Hercegovine, uhapšena je zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.
Dvadesetčetvorogodišnja devojka je optužena za više prekršaja, nakon što su detektivi u njenom stanu u Sidneju pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, lažne dokumente, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mobilne telefone i SIM kartice, pišu australijski mediji, a prenosi portal Kliks.

Njen stan je pretresen u okviru istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija koje su australijske pogranične snage pronašle prilikom pristizanja boca u jedno skladište u Sidneju.
Australijska policija navodi da se u pošiljci pristigloj iz SAD nalazilo 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama. Ova droga je poznata i po nazivu "droga led".
Forenzička analiza je utvrdila da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procenjena vrednost veća od 300 miliona dolara.
Osim devojke iz BiH, uhapšena su i optužena četvorica muškaraca. Devojci je odbijena kaucija, a pred sudom u Paramatiju pojaviće se 30. januara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uz pomoć lažnih dokumenata otvorila firme da bi lakše prodavala drogu: Ovo je lepa Banjalučanka koja je uhapšena u Australiji (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019, 01:11

Aleksia Vračar (24), poreklom iz Banje Luke, uhapšena je u Sidneju u Australiji zbog umešanosti u krijumčarenje narkotika Aleksia Vračar (24), poreklom iz Banje Luke, uhapšena je u Sidneju u Australiji zbog umešanosti u krijumčarenje narkotika, prenose australijski mediji....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.