Severna Koreja priprema treću nuklearnu probu

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja priprema treću nuklearnu probu

09.04.2012. -

Južnokorejski stručnjaci veruju da Severna Koreja priprema treću nuklearnu probu, saopštavaju mediji u Seulu danas. Obaveštajna služba Republike Koreje došla je do tog zaključka analizom fotografije snimljene 1. aprila američkim komercijalnim satelitom. Na tim slikama može se videti novi tunel na nuklearnom poligonu u Pangriju na severoistoku zemlje.

Činjenica da se unutar tunela nalazi nuklearni pogon, potvrđuje i činjenica da se pored tunela nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << brda zemlje i peska. Za vreme nuklearnih testiranja u Cevernoj Koreji, taj tunel obično pune zemljom da bi se izmerila snaga eksplozije i sadržaj nuklearnog materijala unutar tunela.

Predstavnici Južne Koreje ne isključuju mogućnost da Severna Koreja sprovedi nuklearnu probu kao odgovor na kritike međunarodne zajednice, nakon najavljenog lansiranja satelita sa njihove strane.

Izvor: Golos Rossii, foto: «Vesti.Ru»

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.