Šarović: Hrvatska spremna da koriguje mere

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Hrvatska spremna da koriguje mere

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je za N1 da je danas u nekoliko navrata komunicirao s hrvatskim ministrom poljoprivede Tomislavom Tolušićem i da je ostvaren određen napredak u pregovorima, ali konačan dogovor još nije postignut.

"Pošto smo se tokom jutra nadmudrivali hoćemo li se naći u Zagrebu, Dubrovniku ili Podgorici, preuzeo sam odgovornost da sa Tolušićem tokom dana komuniciram i da napravimo zajednički dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << oko njihovih novih taksi i za samo mesto gde ćemo se naći. Čuli smo se najmanje 4-5 puta i verovatno ću još tokom dana. Mogu reći, ali to je samo moj utisak, da smo napradovali i da je hrvatska strana da se pravilnik koriguje i da je to u obostranom interesu'', rekao je Šarović.

Dodao je da će do kraja dana razgovori biti nastavljeni i da je nerešeno ostalo ključno pitanje - do kojeg nivoa će takse biti smanjene.

''Preostao je dogovor oko visine takse po jednom kamionu. Načelno, rekli smo da bi to mogao biti neki evropski, nadam se nekom kompromisu. To je ostalo nerešeno - do kojeg nivoa će se takse smanjiti. Moj utisak je da u senci ovih prepucavanja, pregovaramo u toku dana i možda to urodi plodom'', kazao je on.

Podsećamo, na poziv Šarovića, juče su u Sarajevo doputovali ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar poljoprivrede u Vladi Makedonije Ljupčo Nikolovski.

Sastanak nadležnih ministara iz regiona održan je povodom stupanja na snagu Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima u Republici Hrvatskoj.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarović pregovarao s hrvatskim ministrom o smanjenju taksi za uvoz voća i povrća

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2017

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je pregovarao s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem o smanjenju taksi za uvoz voća i povrća u Hrvatsku i dogovoreno je da će te takse biti smanjene, ali nije postignut dogovor za koliko, objavio je sarajevski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.