Sarajlije glasale za Hilari Klinton

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajlije "glasale" za Hilari Klinton

Ispred sarajevske Katedrale održan je skup podrške kandidatkinji za američku predsednicu Hilari Klinton.

Predizborna euforija u Sjedinjenim Američkim Državama dostiže vrhunac. Amerika i svet su po pitanju budućeg predsednika podeljeni. Demokratska kandidatkinja je i iz poslednje debate sa Donaldom Trampom u Las Vegasu, prema anketi CNN-a, izašla kao pobednica sa 52 posto podrške gledalaca.

Podrška Klintonovoj stiže i sa drugog kraja planete. Iako su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u BiH izbori tek završeni, centar Sarajeva danas je podsećao na atmosferu predizborne kampanje. Peticija, plakati, propagandni materijal - sve na jednom mjestu.

Prolaznici su danas imali priliku da se potpišu na pismo podrške Hilari Klinton. S druge strane, brojni prolaznici i strani turisti koji su se zatekli u centru Sarajeva se pitaju kakve refleksije može imati današnji skup na naredne predsedničke izbore u SAD.

Inicijator kampanje Mirza Hulisić pojašnjava današnji čin kao primer građanskog aktivizma koji Sarajevo promoviše kao simbol univerzalnih i civilizacijskih vrednosti. I sam veruje da podrška iz Sarajeva nema neki glasački uticaj na izbore u Americi.

“Ali glas Sarajeva kao pobede tih civilizacijskih vrednosti tokom devedesetih sigurno se čuje širom sveta, verujem da će se čuti i u Americi. Koliko to može uticati na izbore, postoji neka teoretska mogućnost, mi tamo imamo jaku dijasporu ali to apsolutno nije motiv ovog skupa”, objašnjava Hulisić.

“Mi, dole potpisani građani Sarajeva, smo uz Vas, poštovana Državna sekretrko, kao što ste Vi, mnogo puta, bili uz nas. Zajedno smo jači i zajedno ćemo pobediti, kao što to uvek učinimo. Sarajevo glasa za Klinton”, navodi se u pismu koje su potpisali građani.

Istočno Sarajevo za Trampa

Međutim, u Bosni i Hercegovini ni po ovom pitanju ne vladaju ista mišljenja. To pokazuje i za sutra najavljeni skup podrške Donaldu Trampu u parku Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu.

Inicijative za podršku američkim kandidatima naišle su i na reakciju satiričara koji su ujedinjeni u novoj inicijativi.

Na društvenim mrežama pojavila se i najava okupljanja podrške za predsedničkog kandidata Nana Addo Dankwa Akufo-Addoa i narod Gane. Skup bi se trebao da se održi 5. decembra, dva dana pre izbora, a kao lokacija simobolično je odabrana Baščaršija.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Skup podrške Hilari Klinton u Sarajevu

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2016

Ispred sarajevske Katedrale održan je skup podrške kandidatkinji za američku predsednicu Hilari Klinton...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.