Izvor: B92, 27.Jul.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Pejlin podnela ostavku

Vašington -- Guvernerka Aljaske Sara Pejlin podnela je ostavku, 18 meseci pre isteka mandata, što je podstaklo nagađanja da želi da se kandiduje za predsednika 2012. godine.

Pejlinova, bivša kandidatkinja Republikanske partije za potpredsednicu SAD na izborima 2008, predala je dužnost svom zameniku Šonu Parnelu na ceremoniji u Ferbenksu.

Ona je navela da je glavni razlog kojim se rukovodila u donošenju odluke o ostavci to što su optužbe da je zloupotrebila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službeni položaj predstavljale teret da i dalje obavlja funkciju guvernera, preneo je Bi-Bi-Si.

Pejlinova insistira na tome da njeni protivnici neće naći ništa prljavo u njenoj karijeri guvernera.

Međutim, prema nezavisnim istraživačima, to što je Pejlinova oformila vlastiti fond za pravnu odbranu, kako bi isplatila više od pola miliona dolara svojim advokatima, predstavlja kršenje etičkih pravila, pošto je svoj posao iskoristila kako bi stekla finansijsku dobit.

Podnoseći ostavku, ona je obećala da će ostati posvećena ispunjavanju ciljeva na koje se zavetovala stupanjem na dužnost guvernera.

Njena ostavka podstakla je nova nagađanja da bi Pejlinova mogla da se kandiduje na predsedničkim izborima 2012, ali spekulacije o njenim daljim koracima idu od toga da bi mogla da piše biografiju do toga da bude voditeljka televizijskog šou programa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.