SAD uvele najagresivnije sankcije Venecueli

Izvor: RTS, 06.Avg.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvele najagresivnije sankcije Venecueli

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.
Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika, prenosi Rojters.

"Sva imovina i udeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se preneti, platiti, izneti, povući ili na drugi nacin realizovati", piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bela kuća.
Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovim pristalicama, prenosi AP.
Kako navodi agencija, najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se većnalaze Kuba, Severna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene "agresivne američke sankcije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela: SAD su dostigle MAKSIMALAN NIVO LUDILA

Izvor: Blic, 06.Avg.2019

Pretnje američkog predsednika Donalda Trampa da će da blokira sva sredstva Venecueli nemaju zakonsku osnovu i u suprotnosti su sa međunarodnim pravom, izjavila je danas potpredsednica Venecuele Delsi Rodriges.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.