SAD i Izrael napustili Unesko

Izvor: RTS, 01.Jan.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Izrael napustili Unesko

Sa obrazloženjem da Unesko gaji predrasude prema Izraelu, SAD i Izrael napustili su agenciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu.
Odluka o povlačenju, koju su 2017. najavili administracija američkog predsednika Donalda Trampa i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, danas je stupila na snagu, javio je AP.

Iako je reč o u velikoj meri proceduralnom potezu, povlačenje SAD i Izraela je nanelo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udarac toj agenciji UN među čijim osnivačima su nakon Drugog svetskog rata bile i SAD.
SAD su obustavile finansiranje Unesku pošto je ta agencija 2011. primila kao članicu Palestinu.
Vašington je zahtevao i "suštinske reforme" u radu i finansiranju Uneska, podsetio je AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UDARAC ZA UNESKO: Amerika i Izrael napustili agenciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu!

Izvor: Kurir, 01.Jan.2019

SAD i Izrael danas su napustili agenciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) sa obrazloženjem da ona gaji predrasude prema Izraelu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.