Izvor: B92, 09.Jul.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Bez "drugog paketa" za krizu?

Vašington -- Administracija predsednika SAD Baraka Obame ne razmatra usvajanje drugog paketa za podsticaj domaće privrede, izjavio finansijski zvaničnik Robert Nejbors.

"Niko u administraciji u ovom trenutku ne govori o drugom stimulativnom paketu", izjavio je u svedočenju pred Predstavničkim domom Kongresa Nejbors, zadužen u administraciji za praćenje efekata prvog podsticajnog paketa, vrednog 787 milijardi dolara, usvojenog u februaru.

On je rekao da je administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada "usredsređena na implementaciju plana koji je već usvojen".

Nejbors je ovo izjavio zamoljen da prokomentariše jučerašnju izjavu Lore D' Andre Tajson, članice Obaminog ekonomskog savetodavnog tima, da bi SAD trebalo da planiraju drugi paket fiskalnih podsticaja, koji bi trebalo da budu usredsređeni na investicije u infrastrukturu.

"Ona je spoljni ekonomski savetnik. Ne radi za vladu", rekao je Nejbors.

Kada je u februaru potpisao plan za oporavak američke privrede, Obama ga je ocenio kao ključan za stvaranje novih i očuvanje starih radnih mesta u vreme najduže recesije u SAD od vremena velike ekonomske krize s početka tridesetih godina prošlog veka.

Međutim, kako je stopa nezaposlenosti, pola godine kasnije, skočila na 9,5 procenata - najviša u više od dve decenije - neki se pitaju da li je plan ispunio misiju, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Neće biti drugog stimulativnog paketa

Izvor: EMportal, 09.Jul.2009

Administracija SAD ne razmatra drugi paket za stimulaciju domaće privrede, izjavio finansijski zvaničnik SAD Robert Nejbors.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.