Razgovori o Bregzitu sele se u London

Izvor: B92, 05.Feb.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o Bregzitu sele se u London

London -- Britanski ministar zadužen za Bregzit Dejvid Dejvis danas u Londonu razgovara sa evropskim pregovaračem Mišelom Barnijeom o Bregzitu.

To će biti prvi sastanak dvojice zvaničnika u Londonu. Raniji sastanci su bili u Briselu. Barnije će posetiti i Evropsku bankarsku službu, čije je sedište još u Londonu pre predvidjenog preseljenja u Pariz.

Barnije će se sastati i s britanskom premijerkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Terezom Mej.

Nova runda pregovora o Bregzitu zvanično će biti održana od 6. do 9. februara u Briselu.

Velika Britanija i EU u februaru bi trebalo da pređu u drugu fazu pregovora, dok se prvi okviri o budućem trgovinskom odnosu dve strane ne očekuju pre aprila.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019, dve godine pošto je britanska premijerka 29. marta 2017. zvanično pokrenula proceduru o istupanju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Londonu razgovori o Brexitu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2018

Britanski ministar zadužen za Brexit (Bregzit) David Davis (Dejvid Dejvis) danas će u Londonu primiti europskog pregovarača Michela Barniera (Mišel Barnije) za nastavak pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Europskoj uniji (EU).  To će biti prvi susret dvojice dužnosnika u Londonu....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.