Pula pod vodom

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Sep.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pula pod vodom

ZAGREB - Pula je opet pod vodom pošto je na tom području palo 160 litara kiše po kvadratnom metru, a zbog izlivanja vode zatvoreni su i neki od puteva u Istri. Na najkritičnijim mestima u gradu vatrogasci su ispumpavali vodu iz poplavljenih zgrada i kuća. Pojedini delovi grada nemaju struje.

Problema ima i na takozvanom Istarskom ipsilonu, kod odmorišta Bale, gde je uspostavljena privremena regulacija saobraćaja, navela je Hrvatska televizija. Kiša koju su najavili meteorolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pada u Sloveniji i zapadnim delovima zemlje, što će značiti porast nivoa reke Save koja je pre nedelju dana poplavila sela oko Zagreba i Velike Gorice. Visina vodenog talasa neće biti takva kao prošlog vikenda.

"Hrvatske vode" već su počele pripreme za dolazak novog vodenog talasa, a osim sistema za uzbunjivanje stanovništva, u pripravnosti su i vojska i policija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.