Puđdamon: Nezavisnost nije jedina opcija

Izvor: RTS, 18.Mar.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puđdamon: Nezavisnost nije jedina opcija

Švajcarski model je među najatraktivnijim modelima za Kataloniju, rekao je Karles Puđdamon koji je naveo da nezavisnost nije jedina opcija.
Nezavisnost nije "jedina opcija" za Kataloniju, rekao je bivši predsednik te regije Karles Puđdamon.

Predložio je da bi umerena alternativa bilo prihvatanje švajcarskog modela kantona, čime bi španski regioni dobili još više autonomije, navodi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Da li je nezavisnost jedina opcija? Ne, postoje i druge, ali je među njima možda najefektivniji i najatraktivniji švajcarski model", rekao je Puđdamon na Univerzitetu u Ženevi, gde je posetio filmski festival i forum o ljudskim paravima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pućdemon: Nezavisnost nije jedina opcija

Izvor: B92, 18.Mar.2018

Ženeva -- Bivši predsednik Katalonije Karles Pućdemon rekao je da nezavisnost nije "jedina opcija" za taj španski region...On je predložio da bi umerena alternativa bilo prihvatanje švajcarskog modela kantona, čime bi španski regioni dobili još više autonomije, navodi AP..."Da li je nezavisnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.