Pronađen mikrofon u ambasadi Ekvadora u Londonu

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2013, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen mikrofon u ambasadi Ekvadora u Londonu

LONDON - U ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj je utočište pronašao osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, pronađen je skriveni mikrofon za prisluškivanje, izjavio je šef ekvadorske diplomatije Rikardo Patino.Patino je naveo da će poreklo prislušnog uređaja biti otkriveno u toku današnjeg dana, a biće zatraženo i objašnjenje od zemlje za koju se ustanovi da je umešana u njegovo postavljanje.On je naveo da je mikrofon >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za prisluškivanje pronađen tokom rutinske pretrage ambasade pred njegovu posetu Londonu 16. juna.Patino nije izneo više detalja, osim da je "bubica" otkrivena u kancelariji ambasadorke Ane Alban, prenosi agencija AFP.Ekvadorski ministar je preneo novinarima da ne želi da iznosi insinuacije da li je mikrofon povezan sa slučajem bivšeg saradnika američkih obaveštajnih službi Edvardom Snoudenom, koji je zatražio politički azil u Ekvadoru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prislušni uređaj u ambasadi Ekvadora u Londonu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2013

LONDON - Sakriveni mikrofon pronađen je u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se krije osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž, rekao je ministar spoljnih poslova Ekvadora Rikardo Patino.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.