Pregovori MAGATE i Irana će se nastaviti

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori MAGATE i Irana će se nastaviti

29.04.2012. -

Međunarodna agencija za atomsku energiju će nastaviti pregovore sa Teheranom oko nuklearnog programa 14. i 15. maja u Beču, rekao je portparol Organizacije Gil Tudor.

U međuvremenu, iranski ambasador pri MAGATE Ali Asgar Soltanei je rekao da će Teheran i MAGATAE razgovarati o iranskom nuklearnom programu 13. i 14. maja.

On je takođe rekao da će budući razgovori biti usmereni na pronalaženje "sistema odgovora na zahteve iz MAGATE." Pregovori između MAGATE i Teherana su bili prekinuti pošto je Iran odbio da dozvoli predstavnicima međunarodnih agencija ulazak u sve tražene objekte.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iran: Teško do dogovora

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 12:50

Tehran -- Razgovori u Bagdadu 23. maja između Irana i svetskih sila o nuklearnom programu Teherana verovatno neće rešiti ovo pitanje, ocenjuju zvaničnici u Teheranu...Ali Golam ali Hadad Adel, poslanik u parlamentu, koji je i viši savetnik ajatolaha Ali Hameneija, naglasio je da svetske sile koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.