Policija u Fergusonu pod teškom paljbom, 31 uhapšen

Izvor: Studio B, 19.Avg.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Fergusonu pod teškom paljbom, 31 uhapšen

Policija u gradu Fergusonu u američkoj saveznoj državi Misuri se danas našla "pod teškom paljbom" tokom sinoćnjih protesta koji već devet dana traju zbog ubistva mladog Afroamerikanca Majkla Brauna

"Policajci nisu ispalili nijedan jedini metak, uprkos tome što su se našli pod teškom paljbom", izjavio je policijski načelnik Ron DŽonson na konferenciji za štampu, dodajući da je policija od demonstranata zaplenila dva pištolja, preneo je Rojters.

Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante u Fergusonu, gde ne prestaju napetost i neredi zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je usmrtio beli policajac pre devet dana.

Policija u opremi za razbijanje demonstracija uz podršku oklopnog vozila i helikoptera koji je nadletao demonstrante najpre je zatražila od oko 100 okupljenih da se raziđu.Pošto se demonstranti nisu razišli, policija je upotrebila suzavac i najmanje dvoje ljudi je uhapšeno.

Nacionalna garda rasporedila je svoje snage u ponedeljak u Fergusonu kako bi se vratili mir i red na ulice Fergusona.

Patolozi koje je unajmila Braunova porodica saopštili su u ponedeljak da je u mladića pucano najmanje šest puta, uključujući i dva pogotka u glavu.

Zbog svakodnevnih protesta, sukoba i nereda noću u Fergusonu, guverner Misurija Džej Nikson pozvao je Nacionalnu gardu, podsetila je francuska agencija.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.